Merhaba,
Öncelikle kurmayı düşündüğümüz sistemi açıklamak istiyorum.
Merkezde bir web uygulamamız olacak. Bu web uygulamamız dosya saklama/görüntüleme işlemini Türkiye çapında şubelere dağıtılmış olan QNAP üniteleri üzerinde yapacak. Burada düşündüğümüz QNAP TS-209. Merkez web uygulamamız şubelerdeki QNAP cihazlarına Internet üzerinden ulaşacak. Bunun için de 3G internet bağlantısı kullanmayı düşünüyorum. Şubelerin bulunduğu lokasyonlarda 3G Internet bağlantısı bulunuyor ve hızının da yeterli olduğunu varsayalım. Burada benim kafama takılan bazı sorular var.
1-) QNAP üzerine dosya transferini QNAP üzerinde çalıştıracağım bir webservice ile (muhtemelen PHP SOAP webservice) yapmayı düşünüyorum. Böyle bir uygulama uygun olur mu? Elinizde ya da bildiğini böyle bir örnek php uygulaması varsa paylaşabilir misiniz?
2-) php konusunda iyi değilim. ASP.NET ile uygulama geliştiriyorum ve .NET tarafında webservice'lere daha hakimim. QNAP'lar üzerinde IIS çalıştırmak mümkün oluyor mu? Nasıl yapabilirim ve performansı nasıl olur?
3-) 3G Internet bağlantısını operatörlerin verdiği 3G USB modemi QNAP cihazının USB portuna takarak sağlayabilir miyim?
Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.