File Server Üzerinde Kullacılara Hak Verme Problemi...

File Server, FTP Server, Web File Manager, Download Station, DDNS

File Server Üzerinde Kullacılara Hak Verme Problemi...

Mesajgönderen metehaneyicalis » 11 Haz 2010, 08:15

Merhabalar;
Yaklaşık 3 Hafta önce aldığım Qnap TS-219P nas serverın kullanıcı hakkı verirken sıkıntı yaşıyorum.Sıkıntının daha derinlemesine inersek.Cihaz bize geldiğinde üzerindeki yazılım eski yazılım olup hiç bir şekilde şirket domainine alamıyordum.Yalnız forumları okuyarak yeni version ile domaine alınmasını tavsiye ediyorladı.Yeni versiyonu yükledikten sonra domain işlemini tamamlayarak domain işlemini tamamladım.Sonraki aşamalarda ise şirket departmanları ile ilgili 5 adet folder açıp, folderlara departmanlardaki kişilere giriş haklarını verdim buraya kadar hiç bir problem yok.Asıl problem departman folderların altına folder açıp, açtığım folderlara da hak vermek istiyorum.Örnek " Mali işler departmanı diye folder oluşturup mali işler personeli olan herkese hakkı verdim. Yalnız mali işler folderın altınada personellere folder açıp ayrı ayrı hak vermek istiyorum." Hiçbir şekilde olmuyor.Bu durumla ilgili daha önce sorun geldi mi? Ve bu konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum....
metehaneyicalis

Re: File Server Üzerinde Kullacılara Hak Verme Problemi...

Mesajgönderen Künap » 14 Haz 2010, 08:10

Merhabalar,

Cihazın mimarisi itibari ile alt klasörlere yetki vermek malesef mümkün değil.

Ancak root klasörlere yetki verebilrsiniz.
Kullanıcı avatarı
Künap

Re: File Server Üzerinde Kullacılara Hak Verme Problemi...

Mesajgönderen ninth » 24 Haz 2010, 15:49

Bu sorun bende de var malesef. Baştan alt klasör yetkilendirmesi olmadığını görseydim almazdım. Çünkü çok gerekli bir özellik. Mesela cihazın ana klasörüne tek tek klasör açıp dosyalarıda buraya atmak gerekiyor yani ana dizine direk klasör kopyalayamıyoruz. Bu iki eksiklik birleşince de dosya sunucusu olarak kullanımı bana göre çok zor oluyor. Bu arada modelim TS-110. Bu sorunlar dışında gayet güzel özellikleri barındıran bir cihaz.
ninth

Dön Sunucu Uygulamaları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir