Merhaba
10 dan fazlası dizüstü olmak üzere 40 adet bilgisayara sahip bir şirketiz. 3 adet Gbit routelarımız ve 4 katta kablosuz access pointlerimiz var. Networkumuze hem kablolu hemde kablosuz bağlanılıyor. Sadece windows işletim sistemi kullanıyoruz fakat çok çeşitli işletim sistemlerimiz var.
En önemli amacımız:
Çoğunlukla Microsoft Outlook kullananıyoruz. Kullanıcılarımızın e-posta ve önemli klasörlerinin (belgerim, masaüstü vb.) yedeklerini sorunsuz bir şekilde network üzerinden almak. Bir problem çıktığında pratik bir şekilde istenen bilgiye ulaşabilmek. Kullanıcıların Outook arşiv büyüklüğü genelde 2GB ila 5GB arasında değişiyor, fakat 20GB arşivi olan dahi kullanıcılarımız var. Diğer dosyalarla beraber 1TB yakın yer ihtiyacımız olur.
İkinci öncelikli amacımız:
Yedekleme ünitesini, şirket içi dosya paylaşımında ve ftp server olarak da kullanabilmek. Paylaşılan dosyalarımızın miktarı 1TB den 5 TB kadar çıkabilir.
Çözüm yöntemi olarak bize söylenen Windows server işletim sistemli bilgisayar toplayıp bu bilgisayarı server olarak kullanıp, basit yedekleme programlarıyla ihtiyacımızı görmekti.
Yüksek hacimli arşiv dosyalarına sahip Outlook'ların yedeklenmesinin zor olduğunu, hem ağı hemde serverı zorlayabileceğini. Yedekleme ünitelerinin bu yükü kaldıramayabileceğini söylediler. Ayrıca Outlook programından başka thunderbird gibi daha kolay yedeği alınabilen e-posta programlarına geçmemizi tavsiye ettiler
QNAP iş yükümüzü karşılar mı? ve Hangi modeller bize uygundur?
E-postalarımız yedeklemek için ayrı bir yazılama ihtiyacımız olur mu? Yoksa QNAP gerekli tüm yazılımları sunacak mı?
QNAP pratik bir şekilde Outlook yedeklemesi yapabilir mi? Yedekleme için başka bir e-posta programına geçmemize gerek var mı?
Ftp ve file server işlemimiz basit bir şekilde görür mü?