NAS sürücülerle kafama takılanlar

İlgilendiğiniz ürünler ile ilgili aklınıza takılan sorularınızı siz sorun biz cevaplayalım.

NAS sürücülerle kafama takılanlar

Mesajgönderen serdartaylan » 01 Haz 2010, 09:55

Merhaba arkadaşlar konuyu doğru yere açıyorumdur inşallah
( yanlışım olursa şimdiden özür dilerim... )

zyxel NSA 210 modelini almayı düşünüyordum ancak kafama takılan sorulara zyxel yetkilisi istediğim doğrultuda cevap vermeyince qnap a yöneldim
benim NAS sürücü almamın en büyük nedeni download yapmak ve yeri geldiği zaman web sunucu olarak kullanmak...

araştırmalarım sonucunda qnap ın bu konudada iyi olduğunu okudum ancak sorunlarıma halen cevap bulabilmiş değilim...

şöyle sorularım olacakki ve bu doğrultuda ürün tavsiyesinde bulunursanız sevinirim...

1- web sunucusu olarak kullanırken sadece hazır paketlerimi (joomla wordpress v.s ) yoksa kendi yazdığım scriptleride yayınlayabilirmiyim....
örneğin müşterime yaptığım web sitesini yayınlama gibi şansım varmı...

2- web sunucusu için php güncellemesi yapılabilmektemidir örneği şuan 5.x sürümü var yakın zamanda 6.x çıkarsa sunucuyu 6.x e güncelleyebilirmiyim.

3- php, httpd, mysql conf gibi dosyalar üzerine oynama yapılabilirmi....

4- ben VIP üyelikli sitelerde download yapıyorum bu film muzik oyun program vs.. biliyorsunuzdur bu siteler şifreli çalışmaktadır.. şifre girilerek download mümkünmü (zyxelin modelinde şifreli download yasakmış.) buna bağlı olarak rapidshare, hotfile gibi sitelerden Premium üyelik ile download yapılabilirmi....

5- yakın zamanda LCD/LED tv almayı düşümüyorum tv nin USB girişi kullanılarak tabiki tv nin diskden film oynatma desteğinide göz önünde bulundurarak tv den filmleri izleyebilirmiyim...

bu isteklerim karşısında (özellikle 4. istek olmak üzere, 5. istek illaki şart değil olsada olur olmasada olur) ev kullanıcısı için önereceğiniz model nedir...

ayrıca
max 1 disk ve max 1TB depo alanı olması sorun değildir.. ev kullanıcısı için (benim için) max 1 disk / 1TB depo uygundur diye düşünüyorum

iyi çalışmalar..
serdartaylan

Re: NAS sürücülerle kafama takılanlar

Mesajgönderen Künap » 03 Haz 2010, 09:09

Merhabala

Kafanızdaki soru işaretlerini elimden geldğince gidermeye çalışacağım,

1- Şu an qnap üzerinde qpkg dediğimiz bir platform bulunmakta, bu platform üzerinde hazır paketler var (joomla,wordpress tarzı) bunları kullanabilirsiniz, bunun yanısıra kendi yazmış olduğunuz linux tabanlı scriptleri qnapa uyarlayarak qnap üzerinde çalıştırmanız mümkün.

2, 3- Versiyon güncellemeri qnap cihazının kendi firmware güncellemesi ile birlikte zaten geliyor bunun dışında sizin harici bir güncelleme yapmanız mümkün olabilir çünkü bu dosyaların hepsi bir kalsör altında tutuluyor ve bu klasör içerisndeki dosyalarda istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

4- Qnap ın kendi yazılımı olan qget adlı program ile istediğiniz vip siteden şirefli indirme işlemini gerçekleştirmeniz mümkün, kullanıcı adı ve şifreyi buraya tanımlayarak bu işlemi rapidshare tarzı sitelerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

5- NAS cihazları usb üzerinden değil ağ üzerinden çallıştığı için bu konu biraz muamma, usbden lcd tvnizi bağladığınız zaman lcd tv qnapı harici bir diskmiş gibi görmez bu yüzden disk üzeirnden oynatmanız mümkün olmayacaktır. Ama eğer 1080p,720p tarzı filmleri geniş ekran lcd tvnizde izleyerek bir ev sinema sistemi oluşturmayı planıyorsanız size diğer bir ürünümüz olan NMP1000 i tavsiye edebilirim, lcd tv ile hdmi üzerinden bağlantı kurarak cihazın içerisinde yer alan diskte bulunan filmleri çok keyifli bir şekilde izleyebilirsiniz, tabi bu cihaz sadece film izleme seçeneği bulunan değil bir çok farklı özelliğe sahip olan bir cihazdır şu video biraz olsun sizi aydınlatabilir umarım.

viewtopic.php?f=18&t=78

5. madde haricinde diğer işlevler için size TS-259 Pro, TS-239 Pro II veya biraz daha küçük düşünecek olursak TS-110 cihazımızı tavsiye edebilirim.
Kullanıcı avatarı
Künap

Dön Başlamadan Önce

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir