Merhaba arkadaşlar konuyu doğru yere açıyorumdur inşallah
( yanlışım olursa şimdiden özür dilerim... )
zyxel NSA 210 modelini almayı düşünüyordum ancak kafama takılan sorulara zyxel yetkilisi istediğim doğrultuda cevap vermeyince qnap a yöneldim
benim NAS sürücü almamın en büyük nedeni download yapmak ve yeri geldiği zaman web sunucu olarak kullanmak...
araştırmalarım sonucunda qnap ın bu konudada iyi olduğunu okudum ancak sorunlarıma halen cevap bulabilmiş değilim...
şöyle sorularım olacakki ve bu doğrultuda ürün tavsiyesinde bulunursanız sevinirim...
1- web sunucusu olarak kullanırken sadece hazır paketlerimi (joomla wordpress v.s ) yoksa kendi yazdığım scriptleride yayınlayabilirmiyim....
örneğin müşterime yaptığım web sitesini yayınlama gibi şansım varmı...
2- web sunucusu için php güncellemesi yapılabilmektemidir örneği şuan 5.x sürümü var yakın zamanda 6.x çıkarsa sunucuyu 6.x e güncelleyebilirmiyim.
3- php, httpd, mysql conf gibi dosyalar üzerine oynama yapılabilirmi....
4- ben VIP üyelikli sitelerde download yapıyorum bu film muzik oyun program vs.. biliyorsunuzdur bu siteler şifreli çalışmaktadır.. şifre girilerek download mümkünmü (zyxelin modelinde şifreli download yasakmış.) buna bağlı olarak rapidshare, hotfile gibi sitelerden Premium üyelik ile download yapılabilirmi....
5- yakın zamanda LCD/LED tv almayı düşümüyorum tv nin USB girişi kullanılarak tabiki tv nin diskden film oynatma desteğinide göz önünde bulundurarak tv den filmleri izleyebilirmiyim...
bu isteklerim karşısında (özellikle 4. istek olmak üzere, 5. istek illaki şart değil olsada olur olmasada olur) ev kullanıcısı için önereceğiniz model nedir...
ayrıca
max 1 disk ve max 1TB depo alanı olması sorun değildir.. ev kullanıcısı için (benim için) max 1 disk / 1TB depo uygundur diye düşünüyorum
iyi çalışmalar..